Back
Απόλλων

Μια ομάδα μπάσκετ «νομάς» στον Δ. Θερμαϊκού – Από γήπεδο σε γήπεδο μεταφέρεται ο Απόλλων Ανατολικής Ακτής

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 6 λεπτά

Στις «παρεμβάσεις ορισμένων παραγόντων» αλλά και στην «απειρία του Αντιδημάρχου» αποδίδει ο πρόεδρος της ομάδας το ότι παραμένει μέχρι και σήμερα χωρίς γήπεδο ο Απόλλων Ανατολικής Ακτής – Τι αποκάλυψε στο ethermaikos.gr και τι απαντά ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού.

Με τη νέα αθλητική σεζόν να έχει ήδη ξεκινήσει για τα περισσότερα αθλητικά σωματεία του Δήμου Θερμαϊκού, η περίπτωση του Απόλλων Ανατολικής Ακτής αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα και θυμίζει όλα εκείνα τα θεσμικά κενά που πλήττουν το αθλητικό ιδεώδες της περιοχής.

Ο Απόλλων Ανατολικής Ακτής είναι ένα σωματείο μπάσκετ που ιδρύθηκε επισήμως την 1η Αυγούστου 2023 και στο δυναμικό του λειτουργεί γυναικείο τμήμα μπάσκετ, παιδικό τμήμα αλλά και τμήμα baby.

Ωστόσο, τα πρώτα «σύννεφα» δεν άργησαν να φανούν αφού ευθύς εξαρχής της λειτουργίας του αθλητικού σωματείου, «ευτράπελα» των αρμόδιων υπηρεσιών άφησαν… άστεγη την ομάδα αλλά και εκτός επιχορηγήσεων.

Η «Οδύσσεια» του Απόλλωνα

Στο ethermaikos.gr μίλησε ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Τσακαλίδης, περιγράφοντας όλα τα γεγονότα που συνέβησαν από τη στιγμή της δημιουργίας του σωματείου μέχρι και σήμερα, που η ομάδα παραμένει χωρίς σταθερή βάση αλλά και χωρίς ώρες προπονήσεων.

«Δεν υπήρχε ικανοποιητική συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Να φανταστείτε καταθέσαμε τα καταστατικά μας και τα έχασαν. Τα ανακάλυψαν τώρα με τη νέα Δημοτική Αρχή» θα σχολιάσει ο κ. Τσακαλίδης για να συνεχίσει: «Το καταστατικό το είχα στείλει στο Πρωτόκολλο του Δήμου και ευτυχώς δεν μπορούσαν να πουν ότι δεν τα έστειλα. Τα βρήκαν από εκεί μετά. Μέχρι πρόσφατα έστελνα ό, τι μου ζητούσαν».

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλίδη, ο Απόλλων Ανατολικής Ακτής είναι εγγεγραμμένος στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) καθώς και στην Τοπική Ένωση ενώ έχει πάρει μέρος στην κλήρωση που «στέλνει» τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας στη Θεσσαλονίκη.

Για τους πρώτους μήνες λειτουργίας της ομάδας αναφέρει ότι «μ’ αυτά και μ’ αυτά καταφέραμε να πάρουμε ώρες τον χειμώνα, τον Νοέμβριο – Δεκέμβριο. Χάσαμε και τις εγγραφές των παιδιών στα σωματεία», κάτι το οποίο αποτελεί ισχυρό πλήγμα για την ομάδα, όπως θα θελήσει να τονίσει ο κ. Τσακαλίδης.

«Το βασικό μας πρόβλημα είναι ότι δεν μας αναγνωρίζει η Δημοτική Αρχή. Να σας πω ένα απλό: μέχρι σήμερα στον Απόλλωνα δεν έχει έρθει το επίσημο πρόγραμμα των γηπέδων, δεν μας έχουν δώσει ώρες πάνω στο ΔΑΚ και η δικαιολογία του Αντιδημάρχου είναι ότι είμαστε καινούργιοι και επειδή έχουμε λιγότερα παιδιά δεν μπορούμε να πάρουμε ώρες επάνω» θα αναφέρει ο πρόεδρος της ομάδας σχολιάζοντας μάλιστα ότι «εμείς δεν είμαστε πουθενά, σε αντίθεση με τον Αστέρα Θερμαϊκού που και αυτός ιδρύθηκε το 2023 μαζί με εμάς αλλά είχε ώρες επάνω. Ο Αστέρας που είναι κλώνος σωματείο, διότι έγινε για να μην πληρώνει ο Αστέρας Πλαγιαρίου στο γήπεδο».

Το πρόγραμμα των αθλητικών σωματείων στο ΔΑΚ Περαίας.

Όμως, εκτός από το ζήτημα των ωρών που διατίθενται για τις προπονήσεις του Απόλλωνα, ένα ακόμα σημαντικό εμπόδιο που αντιμετωπίζει η Διοίκηση της ομάδας είναι αυτό των εγκαταστάσεων.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ethermaikos.gr ο κ. Τσακαλίδης θα αναφέρει ότι ενώ έχουν επιδιώξει να πάρουν ώρες στο ΔΑΚ Περαίας αυτό δεν κατέστη εφικτό, αλλά τους δίνονται μερικές ώρες στο γήπεδο στις εγκαταστάσεις του ΚΑΠΠΑ 2000 και μερικές στο γήπεδο του Γυμνασίου της Περαίας.

«Όνειρα και όρεξη έχουμε να μεταλαμπαδεύσουμε τις γνώσεις μας. Θέλουμε να κάνουμε πράγματα. Προσπαθούμε να έχουμε ολιγάριθμα τμήματα ώστε να μην είναι απλά ακόμα μία απασχόληση για τα παιδιά αλλά να μάθουν πραγματικά κάτι.

Το ΚΑΠΠΑ εκτός του ότι έχει δύσκολη πρόσβαση, κάθε φορά που βρέχει είμαστε με τις ομπρέλες και τους κουβάδες», θα αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλίδης ενώ για την περίπτωση του Γυμνασίου θα σχολιάσει ότι καλούνται να νοικιάσουν το γήπεδο ωστόσο καθώς η ομάδα παραμένει εκτός επιχορηγήσεων, δεν είναι λίγες οι φορές που η Διοίκηση καλείται να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Το πρόγραμμα των αθλητικών σωματείων στο ΚΑΠΠΑ 2000.

Ενώ για τους λόγους που το ζήτημα του Απόλλων Ανατολικής Ακτής παραμένει ακόμα άλυτο θα σχολιάσει ότι «δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό. Να φανταστώ μόνο μπορώ, να δω τις ενδείξεις και να μεταφέρω φήμες.

Η αδυναμία του Δήμου να μας δώσει τη βεβαίωση που θέλει μας στέρησε την επιχορήγηση άρα βάζουμε λεφτά από την τσέπη μας. Ακόμα παιδευόμαστε.

Το πρόβλημα έγκειται στις παρεμβάσεις ορισμένων παραγόντων της περιοχής και στην απειρία του Αντιδημάρχου», ο οποίος σε επικοινωνία του με τον κ. Τσακαλίδη φέρεται να υποσχέθηκε «να δει το θέμα του Απόλλωνα και να με καλέσει. Μέχρι στιγμής δεν με έχει καλέσει».

Γ. Σαλπιγκίδης: «Απευθυνθήκαμε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού»

Σε επικοινωνία του με το ethermaikos.gr ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Γιώργος Σαλπιγκίδης, επιβεβαίωσε τα περισσότερα από τα λεγόμενα του κ. Τσακαλίδη, θέλοντας ωστόσο να ξεκαθαρίσει πως η ομάδα δεν αποκλείεται από τις εγκαταστάσεις του Δήμου, όμως δεν κατέστη ακόμα εφικτό να πάρει ώρες στις εγκαταστάσεις που επιθυμεί η Διοίκηση της ομάδας.

«Ως νέα διοίκηση ενημερωθήκαμε για τον κ. Τσακαλίδη τον Ιούλιο. Μέχρι πιο πριν δεν γνώριζα τι συμβαίνει. Είχα μιλήσει με τους περισσότερους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους ήταν καταγεγραμμένοι στα αρχεία της υπηρεσίας για τη συγκεκριμένη ομάδα δεν είχα καμία εικόνα, δεν ήξερα καν ότι υπάρχει», θα σχολιάσει αρχικά ο κ. Σαλπιγκίδης.

Ενώ θα συνεχίσει λέγοντας ότι «όταν έφτασε αυτό το θέμα στην υπηρεσία και αρχίσαμε να το αντιμετωπίζουμε και ψάχνοντας ποια είναι η ιστορία, τι έχει γίνει μέχρι τώρα και γιατί αυτός ο άνθρωπος έχει ζητήσει κάτι που δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα. Έψαχνα γενικά να βρω γιατί δεν είχε προχωρήσει αυτή η υπόθεση.

Σκεφτείτε ότι απευθυνθήκαμε και στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ψάχναμε να βρούμε γιατί δεν έχουν βγει τα χαρτιά του, που κόλλησε το θέμα. Εν τέλει αν και ακόμη δεν το έχω βρει πλήρως γιατί υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις όμως καταλήξαμε στο ότι όντως ο άνθρωπος έχει ένα σύλλογο που θα πρέπει να πάρει ώρες στα γυμναστήρια, απλά τα γυμναστήρια του δήμου είναι ναι μεν περιορισμένα αλλά είναι αρκετά για τη δυναμική του.

Δεν είναι ότι δεν παίρνει ώρες, απλώς πέρσι είχε πολύ λίγη ώρα σε ένα σχολικό γυμναστήριο. Δεν είναι ότι αποκλείεται από τις εγκαταστάσεις του Δήμου, απλώς μέχρι τώρα δεν έχει πάρει σε συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Την τελευταία φορά που μιλήσαμε του είπα ότι πραγματικά θα προσπαθήσω για να αλλάξει αυτό».

Μπορείς να διαβάσεις:

«Τρέχουν» οι αιτήσεις για το “Thermaikos Run 2024”

Post a Comment