Back
ΣΕΒ

Κακό προηγούμενο οι διαρρήξεις καταστημάτων στην Επανομή – Ενίσχυση της αστυνόμευσης ζητά ο ΣΕΒ Επανομής

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

«Πονάει» ο Εμπορικός κόσμος της Επανομής αφού βλέπουν τα καταστήματά τους να παραβιάζονται και το μεροκάματό τους να κάνει «φτερά» στα χέρια επίδοξων ληστών – Αίτημα για ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή ζητά ο Σύλλογος Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Επανομής.

Την ανησυχία τους για την ραγδαία αύξηση των διαρρήξεων των καταστημάτων στην Επανομή εκφράζει ο Σύλλογος Επαγγελματιών και Εμπόρων (ΣΕΒ) Επανομής, με τις τσέπες του εμπορικού κόσμου της περιοχής να «ματώνουν» αφού βλέπει το μεροκάματό του να… «κάνει φτερά».

Μάλιστα, στο σχετικό Δελτίο Τύπου που υπογράφει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Επανομής, Νικόλαος Τσιούλας, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «οι επανειλημμένες επιθέσεις σε επιχειρήσεις της Επανομής έχουν προκαλέσει όχι μόνο οικονομικές απώλειες αλλά και κλίμα ανασφάλειας στους επαγγελματίες και τους πολίτες».

Σε άλλο σημείο ο κ. Τσιούλας θα τονίσει πως «οι επαγγελματίες της Επανομής […] σκέφτονται να περιορίσουν ή και να διακόψουν τη δραστηριότητά τους» ενώ βασικό αίτημα του ΣΕΒ είναι η ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή καθώς και η τακτική διενέργεια περιπολιών, ειδικά κατά τις ώρες που τα καταστήματα παραμένουν κλειστά.

Ο Νικόλαος Τσιούλας μιλά στο ethermaikos.gr

Σε επικοινωνία του με το ethermaikos.gr ο πρόεδρος του ΣΕΒ Επανομής, Νικόλαος Τσιούλας, επισήμανε την ανάγκη για περαιτέρω περιπολίες στην περιοχή της Επανομής, σχολιάζοντας μάλιστα ότι «το Αστυνομικό Τμήμα είναι πολύ μακριά από την Επανομή. Ό, τι και να γίνει εδώ τι; Είναι μεγάλος ο Δήμος το κατανοώ. Δεν νομίζω ότι μπορεί να επιστρέψει κάποιο Τμήμα εδώ. Τουλάχιστον να αυξηθούν οι περιπολίες».

Παράλληλα, τόνισε πως μόνο την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών από όπου οι δράστες απέσπασαν ταμειακές μηχανές και άφησαν πίσω τους υλικές ζημιές, ενώ την ίδια χρονική περίοδο οι απόπειρες διαρρήξεων έφτασαν τις τρεις και μάλιστα, «θύματα» ήταν καταστήματα της ίδιας γειτονιάς!

Σε σχετική ερώτηση του ethermaikos.gr ο κ. Τσιούλας ανέφερε ότι έχει ήδη υπάρξει μία πρώτη επικοινωνία με τον Δήμαρχο Θερμαϊκού, Θεόδωρο Τζέκο, και αναμένεται να «κλείσει» η πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών, με φόντο την εγκληματικότητα στην Επανομή.

Ωστόσο, ο κ. Τσιούλας θέλησε να υπογραμμίσει πως «έχουμε πολλά να πούμε με τον Δήμαρχο γιατί τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου της Επανομής δεν σταματούν εκεί. Για αρχή όμως πρέπει να σκύψουμε πάνω από το πρόβλημα της παραβατικότητας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΒ Επανομής

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Επανομής εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη ραγδαία αύξηση των διαρρήξεων που έχουν σημειωθεί στα καταστήματα της περιοχής το τελευταίο διάστημα. Οι επανειλημμένες επιθέσεις σε επιχειρήσεις της Επανομής έχουν προκαλέσει όχι μόνο οικονομικές απώλειες αλλά και κλίμα ανασφάλειας στους επαγγελματίες και τους πολίτες.

Η τοπική αγορά αποτελεί την καρδιά της οικονομίας της περιοχής μας, και οι συνεχείς αυτές εγκληματικές ενέργειες πλήττουν άμεσα την καθημερινότητα των επαγγελματιών αλλά και την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι επαγγελματίες της Επανομής, μετά από τα πρόσφατα γεγονότα, αισθάνονται εκτεθειμένοι, ενώ πολλοί σκέφτονται να περιορίσουν ή και να διακόψουν τη δραστηριότητά τους.

Ζητούμε άμεσα την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στην περιοχή μας, καθώς και την τακτική διενέργεια περιπολιών, ειδικά κατά τις ώρες που τα καταστήματα παραμένουν κλειστά. Η αύξηση των κρουσμάτων εγκληματικότητας αποτελεί σοβαρή απειλή για τη βιωσιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων, αλλά και για τη συνολική ασφάλεια της κοινότητάς μας.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία των καταστημάτων και των πολιτών, προτού η κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω. Η ασφάλεια είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων και αποτελεί προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την ευημερία της τοπικής κοινωνίας.

Σύλλογος Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Επανομής

Μπορείς να διαβάσεις:

Τετ α τετ Ανδρουλάκη – Τζέκου λίγο πριν την ομιλία του στην 88η ΔΕΘ (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Post a Comment