Back
ΔΕΘ

Ασφυκτικά γεμάτη η Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ – Sold out ξενοδοχεία και Airbnb

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η Θεσσαλονίκη κινείται σε ρυθμούς ΔΕΘ με την πληρότητα σε ξενοδοχεία και Airbnb να φτάνει ήδη στο 100% μόλις πέντε μέρες πριν «ανοίξουν» οι πόρτες της Διεθνούς Εκθέσεως.

Ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση για κρατήσεις δωματίων καταγράφεται για τα δύο Σαββατοκύριακα της 88ης ΔΕΘ, 7-8 και 14-15 Σεπτεμβρίου 2024, τη στιγμή που αναμένεται να επισκεφτούν τη Διεθνή Έκθεση Περίπου 250.000 επισκέπτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ τα ξενοδοχεία εμφανίζουν σχεδόν 100% πληρότητα, για το σύνολο των καταλυμάτων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα Airbnb, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλες κτλπ, η πληρότητα αγγίζει το 92%.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν άλλες λύσεις διαμονής πέραν των ξενοδοχείων, με επικρατέστερα τα Airbnb, και κατά προτίμηση όσα βρίσκονται πιο κοντά στο κέντρο, τα οποία εξαντλούνται, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να στρέφονται στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης ακόμη και εκτός αυτής.

«Καίνε» τα δωμάτια

Όσο πλησιάζουμε την έναρξη της ΔΕΘ, οι τιμές εκτοξεύονται, με αποτέλεσμα ένα δίκλινο δωμάτιο σε τετράστερο ξενοδοχείο στην περιοχή των Λαδάδικων να κοστίζει 502€/ το βράδυ, ενώ μία σουίτα σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων κοστίζει 1.150€.

Στα ελάχιστα ξενοδοχεία που έχουν, ωστόσο, περιορισμένη διαθεσιμότητα, απαιτείται προπληρωμή του ποσού, ενώ στην τιμή, συνήθως, δεν περιλαμβάνεται το πρωινό.

Ωστόσο, αν και οι εκτιμήσεις για το δεύτερο Σαββατοκύριακο της Έκθεσης είναι πολύ παρόμοιες ως προς την πληρότητα των καταλυμάτων, καθώς ξεπερνούν το 90%, οι τιμές ανά διανυκτέρευση, είναι πολύ χαμηλότερες έναντι του πρώτου Σαββατοκύριακου της ΔΕΘ.

Μπορείς να διαβάσεις:

Θεσσαλονίκη: Με το Norwegian Getaway ξεκίνησε η «επέλαση» των κρουαζιερόπλοιων

Post a Comment