Back
Celebrity

Θεσσαλονίκη: Με το Norwegian Getaway ξεκίνησε η «επέλαση» των κρουαζιερόπλοιων

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 2 λεπτά

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατέπλευσε σήμερα Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου το τεραστίων διαστάσεων κρουαζιερόπλοιο Norwegian Getaway – 4.000 τουρίστες «πλημμύρισαν» το κέντρο της πόλης.

Υψηλές προσδοκίες από τον Σεπτέμβριο έχουν οι Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες αφού μέσα στον μήνα αναμένονται αφίξεις συνολικά δεκατριών κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της πόλης με πρώτο να είναι το Norwegian Getaway, με το οποίο ταξιδεύουν τουλάχιστον 4.000 τουρίστες.

Το φετινό καλοκαίρι οι καταπλεύσεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης υπολογίζονται μέχρι στιγμής στις 58 συνολικά.

Ο Θεσσαλονικιώτικος Σεπτέμβριος ξεκίνησε χθες Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου με την κατάπλευση του Celestyal Journey, προερχόμενο από τον Πειραιά, και ταξιδεύοντας με 821 επιβάτες. Το Celestyal Journey παρέμεινε στην πόλη μέχρι και το απόγευμα όταν αναχώρησε για το Κουσάντασι, εκτελώντας την 7ήμερη κρουαζιέρα «Ειδυλλιακό Αιγαίο».

Σήμερα Δευτέρα 2/9, άλλη μία άφιξη γέμισε την πόλη με κυρίως Αμερικανούς τουρίστες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της συμπρωτεύουσας με το Norwegian Getaway, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που έχει φτάσει ποτέ στη Θεσσαλονίκη και ταξιδεύει με περισσότερους από 4.000 επιβάτες.

Άλλα 12 κρουαζιερόπλοια μέσα στον μήνα

Εκτός από τα δύο κρουαζιερόπλοια που έχουν ήδη φτάσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναμένονται συνολικά άλλα 12 μόνο μέσα στον Σεπτέμβριο, συμπεριλαμβανομένου του Celebrity Infinity, το οποίο πρόκειται να φτάσει στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Celebrity Infinity είναι εκείνο που «άνοιξε» την κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024.
Το Celestyal Journey, το Explora I, το SH Diana, το Azamara Pursuit συμπεριλαμβάνονται στις καταπλεύσεις κρουαζιερόπλοιων για το μήνα Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη.

Φωτογραφία αρχείου
Μπορείς να διαβάσεις:

Αποκαρδιωτικές εικόνες: «Στέρεψε» η τεχνητή λίμνη στο Κάτω Σχολάρι

Post a Comment