Back
νεκρά

Με χιλιάδες νεκρά ψάρια «πλημμύρισε» το λιμάνι του Βόλου – Αποκρουστικές εικόνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Οι εικόνες που κάνουν τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου αποτυπώνουν τη θλιβερή συνέπεια του φαινομένου με τα νεκρά ψάρια να επιπλέουν κατά χιλιάδες στον Παγασητικό κόλπο –Ανυπόφορη η δυσοσμία – Αυτεπάγγελτη προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελέας.

Αποκρουστικές και απόκοσμες είναι οι εικόνες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι του Βόλου, με χιλιάδες νεκρά ψάρια να έχουν «πλημμυρίσει» την παραλία, μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Νεκρά ψάρια βρίσκονται δίπλα σε λουόμενους στην παραλία Άναυρου του Βόλου, Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΠΟΛΙΤΗΣ

Νεκρά ψάρια βρίσκονται δίπλα σε λουόμενους στην παραλία Άναυρου του Βόλου, Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΠΟΛΙΤΗΣ

νεκρά

INTIME

νεκρά

INTIME

Το φαινόμενο δεν είναι νέο και οφείλεται στους χιλιάδες τόνους νερού από την Κάρλα και τις γύρω περιοχές που χύνονται καθημερινά μέσω του χειμάρρου Ξηριά στον Παγασητικό κόλπο. Μαζί τους παρασύρουν και χιλιάδες ψάρια του γλυκού νερού, τα οποία μόλις έρθουν σε επαφή με το θαλασσινό νερό, πεθαίνουν.

Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες, ανάμεσα στα ψάρια του γλυκού νερού παρατηρούνται και ψάρια του θαλασσινού νερού νεκρά, γεγονός που προκαλεί πλήθος ερωτημάτων στην τοπική κοινωνία για πιθανή θαλάσσια ρύπανση ενδεχομένως από το αποχετευτικό δίκτυο της πόλης.

Η δυσοσμία, σύμφωνα με το magnisianews είναι έντονη και όπως είναι φυσικό η ανησυχία είναι μεγάλη από τους κατοίκους που δεν έχουν συναντήσει ξανά ανάλογο φαινόμενο.

Δείτε βίντεο από το λιμάνι του Βόλου:

Προκαταρκτική έρευνα για τα νεκρά ψάρια

Οι εικόνες και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης προκάλεσαν την παρέμβαση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, προκειμένου να διερευνηθεί η ποιότητα των υδάτων στον Παγασητικό και οι πιθανές αιτίες θανάτου των ψαριών στις παραλίες της Μαγνησίας.

Η έρευνα υπό την επίβλεψη του Εισαγγελέα Υπηρεσίας, θα γίνει σε ειδικά εργαστήρια και θα ληφθούν δείγματα τόσο από τα νεκρά ψάρια, όσο και στις εκβολές της Λίμνης Κάρλας στο Βόλο για να βρεθεί η αιτία θανάτου. Θα εξεταστεί ακόμα και η πιθανότητα να έχει εισχωρήσει κάποια ουσία στον οργανισμό των ψαριών.

Επιπλέον θα ελεγχθεί και η ποιότητα του νερού.

Η έρευνα θα γίνει σε όλη την ακτογραμμή του Παγασητικού που εντοπίζονται τα νεκρά ψάρια, δηλαδή σε λιμάνι Βόλου, Άναυρο, Αλυκές και Ν. Αγχίαλο.

Μπορείς να διαβάσεις:

«Χορός» δελφινιών στην παραλία των Νέων Επιβατών (ΒΙΝΤΕΟ)

Post a Comment