Back
Κοχύλι

“Σάρκα και οστά” παίρνει το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου – Ξεκίνησαν οι εργασίες στο «Κοχύλι» (ΦΩΤΟ)

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 4 λεπτά

Μετά από πολλά εμπόδια, άγωνους διαγωνισμούς και μια παραλίγο απένταξη, ένα έργο που πέρασε από σαράντα κύματα, παίρνει επιτέλους…σάρκα και οστά – Σε τρεις μήνες η ολοκλήρωση των εργασιών.

Σε σημείο εκκίνησης βρίσκεται το εμβληματικό έργο της ανάπλασης του χώρου «Κοχύλι», με τις μπουλντόζες να έχουν έχουν πιάσει δουλειά ήδη από την αρχή της εβδομάδας.

Σε εργοτάξιο μετατράπηκε τις τελευταίες ημέρες ο χώρος «Κοχύλι» στην παραλία της Περαίας, όπου ξεκίνησαν από τη Δευτέρα (19/8), τα έργα για την ανάπλαση του χώρου σε δημοτικό parking και χώρο εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της δράσης του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου – Open Mall που περιλαμβάνει πλέγμα παρεμβάσεων στο κέντρο της πόλης.

Το έργο των Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου – Open Mall αναμένεται να δώσει νέα ταυτότητα στους εμπορικούς δρόμους των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) να έχει ξεκινήσει ένα «ράλι» εργασιών προς την ολοκλήρωση του μεγάλου project.

Κοχύλι

Κοχύλι

Κοχύλι

Τι περιλαμβάνει η ανάπλαση στο «Κοχύλι»

Μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, η σημερινή εικόνα εγκατάλειψης με τον ανεπαρκή φωτισμό, την απουσία πρόσβασης των ΑΜΕΑ και την ανεπαρκή βλάστηση αναμένεται να δώσει τη θέση της σε ένα σύγχρονο χώρο στάθμευσης και διεξαγωγής εκδηλώσεων όπου θα πρωταγωνιστεί το πράσσινο, με ένα αμφιθέατρο – κερκίδες δύο βαθμίδων, ενώ όταν ο χώρος δεν θα χρησιμοποιούνταν για πολιτιστικούς σκοπούς θα λειτουργούσε ως δημοτικό parking.

Το σχέδιο ανάπλασης

Το χρονικό ενός πολύπαθου έργου

Όπως είχε γράψει σε προηγούμενο χρόνο το ethermaikos.gr, η ανάπλαση του χώρου «Κοχύλι» αποτελεί ένα από τα 12 υποέργα του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου που έχει αναλάβει το Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, η οποία ωστόσο γλίτωσε στο…παρά πέντε την απένταξη.

Ανάδοχος για την ανάπλαση ορίστηκε έπειτα από διαγωνισμό η εταιρεία ΦΩΤΗΣ Α. ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΩΤΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Για την έναρξη των εργασιών, όμως, έπρεπε να εκδοθεί οικονομική άδεια από τον Δήμο, η οποία καθυστέρησε και σε συνδυασμό με την αύξηση των τιμών λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, οδήγησε σε αίτημα διάλυση της σύμβασης από την πλευρά του αναδόχου, το οποίο και ενέκρινε τον Μάιο του 2023 η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

● Διαγωνισμός… μετ’ εμποδίων – Απορρίφθηκε ανάδοχος για την ανάπλαση στο «Κοχύλι»

Έτσι το έργο βρέθηκε και πάλι στον «αέρα» μέχρι τον Απρίλιο του ίδιου έτους, όταν μετά από έναν «μαραθώνιο» ενεργειών, ο δήμος Θερμαϊκού επαναδημοσίευσε την προκήρυξη του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση του χώρου στο «Κοχύλι», με προϋπολογισμό 224.295,48 ευρώ.

Πριν από περίπου ένα μήνα, ανακοινώθηκε η υπογραφή της σύμβασης για το υποέργο ανάπλαση χώρου «Κοχύλι» μεταξύ του δημάρχου Θερμαϊκού, Θεόδωρου Τζέκου και τον οριστικό ανάδοχο εργολάβο, Ιωάννη Κουκουμά και βάσει προγραμματισμού οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Νοέμβριο του 2024.

● «Ξεπαγώνει» το Open Mall – Έπεσαν οι υπογραφές για την ανάπλαση στο «Κοχύλι»

Κοχύλι

Η εικόνα του χώρου μέχρι πρότινος

Μπορείς να διαβάσεις:

Θεοδωρικάκος από την Περαία: “Γκάζι” για το thess INTEC – «Στόχος να γίνει η Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της ελληνικής καινοτομίας»

Comment(1)

  • John Beles

    24 Αυγούστου 2024

    Ειχε αναν ανοιχτό χώρο απ το παραλιακό τοίχους οικοδομών που σταματάειτον αέρα και πατε να το κλείσετε και αυτό.

Post a Comment