Back
Παναγίας

Η περιφορά της Παναγίας Φανερωμένης σήμερα στη Νέα Μηχανιώνα

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 2 λεπτά

Κορυφώνονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις της Απόδοσης της Κοιμήσεως και της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης – Στις 21:00 η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας.

Χιλιάδες πιστοί από την ευρύτερη περιοχή αλλά και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αναμένεται να πλημμυρίσουν και φέτος τους κεντρικούς δρόμους της Ν. Μηχανιώνας και φέτος στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης προκειμένου να προσκυνήσουν με κατάνυξη την εικόνα της Παναγίας της Μηχανιώτισσας.

Η Ιερή Εικόνα, που σύμφωνα με μαρτυρίες είναι θαυματουργός, συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία του τόπου, αφού έφτασε στη Νέα Μηχανιώνα μετά από τη Μικρασιατική Καταστροφή «συνταξιδεύοντας» με τους ξεριζωμένους Μηχανιώτες της Κυζικινής Χερσονήσου.

Παναγίας

Σήμερα στις 19:00 θα τελεστεί η ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ενώ στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη, μεγαλειώδης λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους της Ν. Μηχανιώνας, υπό τη συνοδεία στρατιωτικού αγήματος, των Φιλαρμονικών του Δήμου Θερμαϊκού, μελών της τοπικής εφορίας του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Νέας Μηχανιώνας, καθώς και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Αύριο, ανήμερα των εννιάμερων της Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα πραγματοποιηθεί Πανηγυρικός Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στις 07:00 στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβα.

Οι εκδηλώσεις που γίνονται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα εννιάμερα της Παναγίας, ξεκίνησαν επίσημα τη Δευτέρα και αναμένεται να ολοκληρωθούν το Σάββατο 25 Αυγούστου, οπότε και θα τελεστεί Εσπερινός – Παρακλητικός Κανόνας στην Παναγία Φανερωμένη καθώς και τα «μπάσματα» της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας.

Παρακολουθήστε ζωντανά τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας:

Μπορείς να διαβάσεις:

Η Ν. Μηχανιώνα γιορτάζει τα εννιάμερα της Παναγίας – Πλήθος κόσμου στην «πρεμιέρα» (ΦΩΤΟ)

Post a Comment