Back
Ισότητα

Αυτό είναι το πρώτο Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων στον Δ. Θερμαϊκού

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Το πρώτο του Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων για την περίοδο 2024-2025 δημοσίευσε σήμερα η Επιτροπή Ισότητας του Δ. Θερμαϊκού.

Το Σχέδιο Δράσης για την Ένταξη της Ισότητας των Φύλων ορίζει τις προτεραιότητες, τις ενέργειες και τα μέσα που αναλαμβάνει ο Δήμος Θερμαϊκού για την περίοδο 2024-2025, προωθώντας, με αυτό τον τρόπο, την επίτευξη της ισότητας.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, το παρόν Σχέδιο αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια του δήμου μας να εντάξει και να συμπεριλάβει τόσο στη λειτουργία των υπηρεσιών του, όσο και στην επαφή με τους δημότες και τις δημότισσες τις αρχές της Ισότητας των Φύλων.

Στόχος αυτού του Σχεδίου Δράσης είναι να μια πρώτη πιλοτική εφαρμογή, η οποία θα οδηγήσει στη σύνταξη ενός επόμενου πιο εξειδικευμένου Σχεδίου Δράσης.

Βρείτε το Σχέδιο Δράσης για την Ένταξη της Ισότητας των Φύλων ΕΔΩ.

Χαιρετισμός Δημάρχου Θερμαϊκού, Θεόδωρου Τζέκου

«Δηλώνουμε έμπρακτα την υποστήριξη μας σε πρωτοβουλίες και δράσεις για την εξάλειψη των έμφυλων διακρίσεων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου μας. Είμαστε περήφανοι που ο δήμος Θερμαϊκού για πρώτη φορά προχωρά στην ανάπτυξη ενός Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων, παράλληλα με την Επιτροπή Ισότητας Φύλων, δίνοντας ώθηση στο δικαίωμα των ίσων ευκαιριών για όλους. Ένα όραμα για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, μια καλύτερη κοινωνία για εμάς και τα παιδιά μας».

Χαιρετισμός Προέδρου Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων και Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας & Ισότητας, Μορφούλας Καραγιάννη

«Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε το πρώτο πιλοτικό Σχέδιο Δράσης της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Θερμαϊκού. Μια σημαντική πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενίσχυση μιας σύγχρονης, δίκαιης και ανθρωποκεντρικής αντιμετώπισης όλων των δημοτών ανεξαρτήτως φύλου. Η Ισότητα των φύλων είναι ανθρώπινο δικαίωμα και αποτελεί βασικό συστατικό για την οικοδόμηση μιας υγιούς κοινωνίας.

Υιοθετούμε στο συνολικό μας σχέδιο στόχους και δράσεις που εκτείνονται σε πέντε βασικούς άξονες, έτσι ώστε να αναγνωριστούν με ειλικρίνεια και ενσυναίσθηση τα τεράστια εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες: τις δομικές αδικίες, την περιθωριοποίηση και τη βία, τις διαδοχικές κρίσεις που πλήττουν πρώτα και χειρότερα αυτές, την στέρηση της προσωπικής τους αυτονομίας και των δικαιωμάτων πάνω στο σώμα και τη ζωή τους. Δράσεις για την ενίσχυση της προστασίας από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση. Δράσεις για την επιτάχυνση της πλήρους συμμετοχής και ηγεσίας των γυναικών σε όλους τους παραγωγικούς και διοικητικούς τομείς. Για να πάψει η κοινωνία να είναι ανδροκεντρική , πατριαρχική, άνιση και άδικη. Δράσεις για να δημιουργήσουμε ένα εργασιακό περιβάλλον ίσων ευκαιριών, χωρίς αθέμιτα πλεονεκτήματα. Ας μετατρέψουμε εν κατακλείδι την σχετική αναφορά των Ηνωμένων Εθνών, από ευχολόγιο σε καθημερινό μας οδοδείκτη αντίληψης συμπεριφοράς και δράσης: ”Η ισότητα των φύλων δεν είναι θεμελιώδες δικαίωμα, αλλά απαραίτητο θεμέλιο για έναν ειρηνικό, ευημερούντα και βιώσιμο κόσμο”».

Ομάδα έργου

Σύνταξη-Επιμέλεια: Νίκα Δήμητρα, Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θερμαϊκού, Ντόντη Ευλαμπία, Ειδική Συνεργάτιδα Δημάρχου.

Μπορείς να διαβάσεις:

Ν. Επιβάτες: Εκκενώνεται προσωρινά το Αρχιγένειο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο

Post a Comment