Back
Κερασιάς

«Μίνι lockdown» στη Ν. Κερασιά: Διενέργεια ψεκασμού ULV από εδάφους για τα κουνούπια

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ψεκασμοί υπέρμικρου όγκου (ULV) από εδάφους θα πραγματοποιηθούν απόψε το βράδυ της Τετάρτης 14/8 στην Δημοτική Κοινότητα Νέας Κερασιάς – Να μην κυκλοφορούν οι πολίτες ζητά η ΠΚΜ.

Στις 22:30 το απόψε το βράδυ της Τετάρτης 14 Αυγούστου αναμένεται να πραγματοποιηθεί ψεκασμός υπέρμικρου όγκου (ULV) από εδάφους στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Κερασιάς, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας από τη μετάδοση νοσημάτων που μεταδίδονται με τα κουνούπια.

Το ειδικά εξοπλισμένο όχημα που διαθέτει ο ανάδοχος του έργου καταπολέμησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που θα βρεθεί στη Ν. Κερασιά, θα πρέπει να σταματά τον ψεκασμό σε περίπτωση που διαπιστώνεται η ύπαρξη πολίτη στον δρόμο.

Έτσι, οι κάτοικοι της Νέας Κερασιάς καλούνται να περιορίσουν την κυκλοφορία τους κατά τη διάρκεια του ψεκασμού, δηλαδή από τις 22:00 έως τις 02:00, ενώ και τα οικόσιτα και κατοικίδια ζώα πρέπει να βρίσκονται σε στεγασμένο χώρο ώστε να μην εκτεθούν στο ψεκαστικό μίγμα.

Οι πολίτες στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα θα πρέπει να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των κατοικιών τους, να φροντίσουν με όλους τους δυνατούς τρόπους (κλιματιστικά, ανεμιστήρες κτλ) να κρατήσουν το εσωτερικό των οικιών τους δροσερό και να φροντίσουν να μην είναι εκτεθειμένα στους εξωτερικούς χώρους είδη οικιακής χρήσης (π.χ. ρούχα, παιχνίδια κ.λ.π). Επιβάλλεται να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία των ατόμων με προβλήματα υγείας.

Οι ψεκασμοί θα γίνουν υπό την επίβλεψη και την παρουσία ειδικών επιστημόνων της Περιφέρειας και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής.

Μπορείς να διαβάσεις:

Ο μήνας της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ι.Ν Παναγίας Φανερωμένης Ν. Μηχανιώνας

Post a Comment