Back
Αττική

Ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες στην Αττική – Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Νταού Πεντέλης, Ντράφι και Ν. Μάκρη

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

«Ανεξέλεγκτη και άκρως επιθετική» χαρακτηρίστηκε η πυρκαγιά στην Αττική – Σοκάρει ο Χάρτης Πληροφοριών πυρκαγιάς για Συστήματα Διαχείρισης Πόρων της NASA.

Τέσσερα μηνύματα μέσω του 112 ήχησαν κατά μήκος της Αττικής με οικισμούς και νοσοκομεία να εκκενώνονται καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε τις τελευταίες ώρες κρίνεται ως άκρως ανεξέλεγκτη, ενώ οι εστίες φωτιάς παραμένουν δεκάδες.

Κατά την τελευταία ενημέρωση από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Πύραρχο, Βασίλειο Καθρακογιάννη, επιχειρούν 510 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 152 οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών, με τη συνδρομή όλων των συναρμόδιων φορέων ενώ απογειώθηκαν σε δύο κύκλους 29 εναέρια μέσα.

Εκκενώθηκαν έξι οικισμοί και ένα νοσοκομείο

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα ξημερώματα της Δευτέρας 12/8 εκκενώθηκε το Παίδων Πεντέλης, όπου 19 παιδιά ασθενείς και οχτώ συνοδοί με τρία άτομα του προσωπικού μεταφέρθηκαν με πούλμαν του Δήμου Πεντέλης στο Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Κυριακού.

Πέντε παιδιά που νοσηλεύονταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, μεταφέρθηκαν με κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ προς τις μονάδες των Νοσοκομείων Παίδων Αγ. Κυριακού και Παιδων Αγ. Σοφία.
«Το ΚΥ Ραφήνας εκκενώθηκε στις 05:30, από όπου 4 ατομα προσωπικό μετακινήθηκαν με ίδια μέσα. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εκκένωση της Μονάδας Προστασίας Παιδιού Πεντέλης (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α.) από όπου μετακινήθηκαν 35 άτομα φιλοξενούμενοι και προσωπικό», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Υπουργός.

Μέχρι και τις 5:13 τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας εκδόθηκε νέο μήνυμα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Ντράφι, Διώνη και Δαμάρασι Ραφήνας προς Λεωφόρο Μαραθώνα, ενώ στις 05:40 για την απομάκρυνση κατοίκων από τους οκισμούς Νταού Πεντέλης και Άγιο Σπυρίδωνα προς Ραφήνα. Στις 05:45 ενημερώθηκαν οι κάτοικοι στην περιοχή της Ανθούσας προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα.

30 χιλιόμετρα καμένης γης

Η φωτιά εκτείνεται σε μέτωπο 30 χιλιομέτρων, και σύμφωνα με την Πυροσβεστική το έργο της κατάσβεσης είναι πάρα πολύ δύσκολο, καθώς οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς φορά, ενώ τα τρία κύρια μέτωπα που απασχολούν είναι στις περιοχές του Γραμματικού, της Πεντέλης και στον οικισμό της Ανατολής στη Νέα Μάκρη.

Παράλληλα, μέχρι και αυτήν την ώρα σοκάρει ο χάρτης Πληροφοριών πυρκαγιάς για Συστήματα Διαχείρισης Πόρων της NASA στον οποίο φαίνονται τα ενεργά μέτωπα πυρκαγιάς στην Ατική.

Φωτογραφία εξωφύλλου: Eurokinisi
Μπορείς να διαβάσεις:

62.000€ «κουμπαρά» έκανε η υπάλληλος του ΕΦΚΑ που έπαιρνε μίζες για επίδομα αναπηρίας

Post a Comment