Back

Θετικό το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δ. Θερμαϊκού το πρώτο τετράμηνο του 2024 – 7,6% αύξηση στην ανακύκλωση

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πρόοδο στην ανακύκλωση απορριμμάτων σημείωσε ο Δ. Θερμαϊκού κατά το πρώτο τετράμηνο του 2024 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2023 – Συλλέχθηκαν 55.180 περισσότερα κιλά ανακυκλώσιμων υλικών.

Την έκθεση του πρώτου τετράμηνου δημοσίευσε ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε», ενώ όπως αναφέρεται και στη σχετική δημοσίευση που εξέδωσε η Διοίκηση, το πρώτο τετράμηνο του 2024 συλλέχθηκαν 782,660 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών.

Σημειώνεται ότι την ίδια περίοδο το 2023 συλλέχθηκαν 727,480 κιλά ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, δηλαδή 55,180 κιλά λιγότερα από τη χρονιά που διανύουμε. Στην εν λόγω δημοσίευση αναφέρεται ότι το δίκτυο ανακύκλωσης ρούχων επεκτείνεται με την τοποθέτηση 50 επιπλέον μωβ κάδων, ενώ το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η ανακύκλωση τηγανέλαιων και οργανικών απορριμμάτων.

Σε σχόλιό του ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, ανέφερε: «Η αύξηση των ποσοτήτων ανακύκλωσης είναι ένδειξη περιβαλλοντικής συνείδησης και πολιτισμού, ενώ επιπλέον επιφέρει σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων για τα ταμεία του δήμου. Μας χαροποιούν τα θετικά αποτελέσματα και συνεχίζουμε την προσπάθεια βελτίωσης και ενίσχυσης της ανακύκλωσης στο δήμο μας».

Μπορείς να διαβάσεις:

Βλάβη στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ βύθισε στα «σκοτάδια» περιοχές της Περαίας για πάνω από 24 ώρες

Post a Comment