Back
Δενδρύλλια

Θεσσαλονίκη: Αλλοδαποί κατασκήνωσαν σε δάσος και φύτεψαν πάνω από 1.000 δενδρύλλια κάνναβης

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 2 λεπτά

Τον δικό τους… «κήπο της Εδέμ» έφτιαξαν τέσσερις αλλοδαποί σε δασική περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου φύτεψαν πάνω από 1.000 δενδρύλλια κάνναβης ενώ δύο εξ’ αυτών κατασκήνωσαν στην περιοχή για να τα… προσέχουν.

Στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών ηλικιών 28, 42, 32 και 21 ετών προχώρησαν αστυνομικές δυνάμεις των Τμημάτων Άμεσης Επέμβασης, Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δίωξης Ναρκωτικών του Αερολιμένα Θεσσαλονίκης και Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων Θεσσαλονίκης, για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και παράβαση του Νόμου για την είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις δράστες υπό την καθοδήγηση του 28χρονου είχαν φτιάξει έξι ειδικά διαμορφωμένους χώρους σε δασικές περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης όπου καλλιεργούσαν συνολικά 1.087 δενδρύλλια κάνναβης με χρήση υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τον οποίο μεριμνούσε ο 21χρονος εκ των συλληφθέντων.

Μάλιστα, ο 42χρονος και ο 32χρονος είχαν και αυτοσχέδιο κατάλυμα όπου διέμεναν εκεί καθώς ήταν επιφορτισμένοι με την διαμόρφωση του χώρου, την καλλιέργεια, τη φροντίδα και τη φύλαξη των δενδρυλλίων κάνναβης. Στο εσωτερικό του καταλύματος βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Συνολικά κατασχέθηκαν 1.087 δενδρύλλια κάνναβης, 24,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν για την καλλιέργεια των φυτών, 5 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες για τις συνεννοήσεις τους και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Σημειώνεται ότι από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 32χρονου μέλους της οργάνωσης, εκκρεμούν δύο αποφάσεις, με τις οποίες του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 11 ετών και έξι μηνών, ποινή φυλάκισης δύο μηνών και χρηματική ποινή, για εγκληματική συμμορία, κλοπή και παραβάσεις του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μπορείς να διαβάσεις:

Έξαρση του εμπορίου ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη – 47 συλλήψεις μέσα σε έξι μέρες

Post a Comment