Back

Στα…σκοτάδια κάθε βράδυ γειτονιές σε Περαία, Ν. Μηχανιώνα και Ν. Επιβάτες (ΦΩΤΟ)

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 4 λεπτά

Στο σκοτάδι «βυθίζονται» κάθε βράδυ όλο και περισσότερες γειτονιές του Δ. Θερμαϊκού, εν μέσω τουριστικής περιόδου, με το μόνο…ορατό μέσα στο απόλυτο στοτάδι να είναι ο κίνδυνος ατυχήματος – Ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Θ. Τζέκος, στο ethermaikos.gr.

Στα «τυφλά» είναι αναγκασμένοι να περπατούν κάτοικοι και επισκέπτες σε γειτονιές των Δ.Ε. Θερμαϊκού και Μηχανιώνας, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες ο φωτισμός στις κολώνες της ΔΕΗ παρουσιάζει όλο και συχνότερα προβλήματα, με τους περίοικους να επισημαίνουν στο ethermaikos.gr ότι τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας οι λάμπες είναι σβηστές, βυθίζοντας τους κεντρικότερους δρόμους στα…μαύρα σκοτάδια.

Στα “κάγκελα” κάτοικοι και επαγγελματίες για τα καθημερινά black out

Στα καθημερινά προβλήματα υδροδότησης με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι του δήμου Θερμαϊκού, ήρθαν να προστεθούν και οι τακτικές «βυθίσεις» κεντρικών δρόμων στο σκοτάδι, προκαλώντας «αρρυθμίες» στην τοπική κοινωνία, στην καθημερινότητα των τουριστών και στην λειτουργία επιχειρήσεων και ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι κάτοικοι το…βαθύ σκοτάδι που επικρατεί μετά τη δύση του ήλιου και με τον ερχομό της νύχτας δεν είναι χαρακτηριστικό ενός δρόμου, αλλά εκτίνεται σε πολλές περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Θερμαϊκού και Μηχανιώνας.

Χαρακτηριστικά, στα «τυφλά» κινούνται εδώ και μέρες πεζοί και οδηγοί στη Δ.Κ. Περαίας, με τις οδούς Μεταμορφόσεως στην Άνω Περαία, Ομήρου με Αθηνών (Δημοτικό πάρκινγκ) και Δημοκρατίας, να «μαραζώνουν» στα σκοτάδια.

Βυθισμένη στο σκοτάδι παραμένει μετά τη δύση του ηλίου και η παιδική χαρά επί της οδού Ανθέων, με τους γονείς να εκδράζουν έντονες ανησυχίες για τους κινδύνους που εγκυμονούνται από την έλλειψη φωτισμού.

ΠΗΓΗ: Θερμαϊκού Δρώμενα/ Andreas Daphne

ΠΗΓΗ: Θερμαϊκού Δρώμενα/ Andreas Daphne

Αντίστοιχη είναι η εικόνα που επικρατεί –τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας– και σε κεντρικούς δρόμους της Κοινότητας Νέων Επιβατών και πιο συγκεκριμένα στην οδό Γαβριηλίδη.

Εξαίρεση δεν αποτελεί και η Δ.Κ. Νέας Μηχανιώνας, η αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα με τους κεντρικούς δρόμους γύρω από την εκκλησία, από όπου καθημερινά διέρχονται πολλοί περιπατητές και οδηγοί, να παραμένουν σκοτεινοί στην καρδιά του καλοκαιριού.

Ποιος ευθύνεται για τα σκοτάδια στους δρόμους;

Όπως αναφέρει μιλώντας στο ethermaikos.gr ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, το πρόβλημα δεν είναι τωρινό και εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι σήμερα, με την υπηρεσία να προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα όπου αυτά παρουσιάζονται. Όπως ξεκαθάρισε, αναφορές για προβλήματα με τον οδικό φωτισμό δεν έχουν έρθει σε γνώση του, πέρα από 2-3 περιστατικά τα οποία και λύθηκαν σε πολύ σύντομο διάστημα.

Ο ίδιος έδωσε το παράδειγμα της παιδικής χαράς επί της οδού Ανθέων, τονίζοντας ότι το πρόβλημα εκεί είναι χρόνιο, ενώ «δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα γιατί υποφωτίζεται, είναι πολλά χρόνια που δεν ανάβουν αυτά τα φώτα».

Σύμφωνα με τον κ. Τζέκο, «Ότι προβλήματα υπάρχουν στον φωτισμό δεν έχουν να κάνουν με καμμένες λάμπες, θα έχουν να κάνουν είτε με βραχυκυκλώματα, είτε με κάτι πιο σύνθετο, όπως το πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε πρόσφατα με ένα καλώδιο που βραχυκύκλωσε εκεί στην παραλία του Αγγελοχωρίου και αρμόδια για αυτά είναι η αντίστοιχη Υπηρεσία», ενώ «τώρα πλέον με τη εφαρμογή του τηλεφωνικού κέντρου, τα παράπονα θα περνάνε από εκεί αλλά και την εφαρμογή “Πολίτης Θερμαϊκού” και θα διοχετεύονται κατευθείαν στις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα ο δημότης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την πορεία του αιτήματός του».

Μπορείς να διαβάσεις:

Δ. Θερμαϊκού: Κακουργιοδικείο για απιστία «δείχνει» ο Εισαγγελέας για την υπόθεση των LED

Post a Comment