Back
Καραϊβάζ

Δίκη Καραϊβάζ: Την ενοχή των αδελφών πρότεινε η εισαγγελέας

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 2 λεπτά

Νέα εξέλιξη παίρνει η υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ με την εισαγγελική πρόταση να ζητά την ενοχή των δύο αδελφών που κάθισαν στο εδώλιο ως κατηγορούμενοι.

«Δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία, αλλά είναι στο πλαίσιο οργανωμένου εγκλήματος. Ο Καραϊβάζ ήταν αστυνομικός ρεπόρτερ», ανέφερε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας της έδρας κατά την αγόρευσή της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ζητώντας να κριθούν ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι.

«Από πολύ παλιά είχε πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το οργανωμένο έγκλημα και αρκετές εγκληματικές οργανώσεις. Από τα τελευταία του άρθρα φαίνεται πως είχε σκοπό να κάνει αποκαλύψεις και ίσως εκεί βρίσκουμε το κίνητρο της δολοφονίας, γιατί δεν υπάρχει και κάτι άλλο», ανέφερε η εισαγγελέας.

Όπως αναφέρει και το ΑΠΕ ΜΠΕ κατά την εισαγγελική πρόταση, εκείνος που έπληξε με πολλαπλές βολές τον δημοσιογράφο ήταν ο 41 ετών κατηγορούμενος, μικρότερος σε ηλικία, ενώ ο μεγαλύτερος κατά οκτώ χρόνια αδελφός του ήταν ο άμεσος συνεργός του.

Οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή τους στην εκτέλεση του δημοσιογράφου. Αναλυτικότερα, ο μεγαλύτερος αδελφός, Ε.Λ. 49 ετών, απολογήθηκε πρώτος στο δικαστήριο και υποστήριξε πως την ημέρα της δολοφονίας του δημοσιογράφου και μία ημέρα πριν είχε πάει στον Άλιμο με το βανάκι της εταιρίας του.

Από την άλλη, ο μικρότερος αδερφός, 41 ετών, ισχυρίστηκε πως την ημέρα της άγριας δολοφονίας του δημοσιογράφου είχε πάει με ένα φίλο του να δουν ένα φορτηγό που είχαν αγοράσει με σκοπό να το μεταπουλήσουν.

Μπορείς να διαβάσεις:

Πανελλήνιες 2024: Αναπάντεχη πτώση και ραγδαία αύξηση στις σχολές των ΑΕΙ – Το 86% των υποψηφίων πέτυχαν την εισαγωγή

Post a Comment