Back
Εθνική

Ατουταλέρ! Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ «σφράγισε» τη θέση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά τη νίκη επί της Κροατίας

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 2 λεπτά

Μετά από 16 χρόνια η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ επιστρέφει στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Με ένα standing ovation ειδικά αφιερωμένο στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και στον Νικ Καλάθη, για τον οποίο θα είναι η πρώτη Ολυμπιάδα της καριέρας του, η Εθνική ομάδα μπάσκετ πήρε το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι.

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ επικράτησε της Κροατίας στο Προολυμπιακό τουρνουά με 69-80 και πήρε το «χρυσό εισιτήριο» για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση μετά από 16 χρόνια!

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη δημιούργησε υψηλές προσδοκίες με την εμφάνισή της, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τελείωσε το ματς με 23 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 τάπα και 1 κλέψιμο. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο… μαέστρος Νικ Καλάθης, ο οποίος μέτρησε 14 πόντους, 5 ριμπάουντ, 11 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Ο πρώτος αγώνας για την Εθνική μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού είναι προγραμματισμένος για τις 27 Ιουλίου και οι τρεις όμιλοι με τις 12 ομάδες που θα μονομαχήσουν στη Λιλ για τα μετάλλια έχουν ήδη διαμορφωθεί.

Έτσι, η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Αυστραλία, τον Καναδά και την Ισπανία στον Α’ όμιλο.

Μπορείς να διαβάσεις:

Σήκωσε το παγκόσμιο η ομάδα μπάσκετ του Ελληνικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης

Post a Comment