Back
Λύτρας

Στον Κορυδαλό ο Απ. Λύτρας – Η μήνυση κατά της γυναίκας του και η μπουνιά μέσω Viber

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 6 λεπτά

Απόφαση για προφυλάκιση του ποινικολόγου και κακοποιητή της συζύγου του, Απόστολου Λύτρα, ελήφθη από τον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών – Οι συνομιλίες στο Viber και η μήνυση κατά της γυναίκας του.

Στην Ευελπίδων οδηγήθηκε ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας από το ΑΤ Νέας Φιλαδέλφιας, αφού παραδόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (20/06) στο ΑΤ Παλλήνης μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης που ήρθε με την μήνυση που κατέθεσε το θύμα και σύζυγός του επίσης νομικός Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Μάλιστα, ο καθ’ ομολογία δάρτης της γυναίκας του, Απόστολος Λύτρας, κατέθεσε μήνυση κατά της κας. Πολυζωγοπούλου για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη της 37χρονης από τον σκοπό του σπιτιού ενώ λίγο αργότερα και μετά από συνεννόηση με τον Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη.

Υπενθυμίζεται ότι το ένταλμα σύλληψης του Λύτρα ήρθε μετά τη μήνυση που κατέθεσε η κα. Πολυζωγοπούλου και μετά την άρση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί ενώ κρίθηκε ένοχος φυγής με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλού.

«Έκανα λάθος αλλά φτάνουμε στην υπερβολή»

«Έχω κάνει λάθος, θα πληρώσω για το λάθος μου αλλά νομίζω τώρα ότι από ένα σημείο και μετά φτάνουμε στην υπερβολή. Είναι δεδομένο ότι φταίω, μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω, δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ κάποιο αντίστοιχο περιστατικό, το λέει και η ίδια.

Το μόνο που έχω να πω είναι ότι υπάρχουν και τρία παιδιά. Δεν περιμένω από τους δημοσιογράφους επειδή ξέρω πολύ καλά το παιχνίδι αυτό να τα σεβαστείτε. Τουλάχιστον οι δικοί μου άνθρωποι που θα με ακούσουν. Δεν είναι οικογενειακή ευθύνη, η ευθύνη είναι δική μου» φέρεται να ανάφερε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Λύτρας.

Οι συνομιλίες στο Viber

Σύμφωνα με συνομιλίες που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Πρώτο Θέμα δείχνει μία ομαδική συνομιλία μεταξύ Απόστολου Λύτρα, Σοφίας Πολυζωγοπούλου και του «Γιώργου», συνεργάτη του ζευγαριού.

Απόστολος Λύτρας: «Γιώργο, προσπαθούν τα παιδιά να μιλήσουν με τη Σοφία, να πάνε να πάρουν τα λεφτά μου, και για το δάνειο και για εσάς, και το γραφείο, και για τη Νάντια που φεύγει αύριο και δεν έχω, αλλά δεν απαντάει».

«Γιώργος»: – Κύριε Αποστόλη, αλήθεια, αν υπήρχε τρόπος, μέσω Viber θα σας έριχνα μπουνιά.

Σοφία Πολυζωγοπούλου προς «Γιώργο»: Μάζεψε τον, που μιλάει με Κούγια και λένε παπαριές.

«Γιώργος» προς Πολυζωγοπούλου: Αυτός νομίζει ότι μιλάτε εσείς. Έχουν πέσει όλοι πάνω να εκμεταλλευτούν τη φάση. Θα σας πω τη γνώμη μου. Αυτό το πράγμα τώρα, που βγαίνουν τα παιδιά στη φόρα και γίνεται η προσωπική και επαγγελματική σας ζωή θέαμα για την κάθε κυρα-Κατίνα, δεν βοηθαει κανέναν. Η Δανάη θα πάει σχολείο, οι μεγάλες έχουν τους κύκλους τους. Μιλάνε για χλιδάτες ζωές, κότερα, εξοχικά, διακοπές… Σε μερικές μέρες θα ασχολούνται με άλλα. Εσείς κοιτάξτε τον εαυτό σας και να είστε σύντομα κοντά μας.

Σοφία: Πάμε καλά; Εγώ να μιλάω; Εγώ τους έβρισα [σσ: τους δημοσιογράφους], που μου είναι έξω από το σπίτι.

«Γιώργος»: Κύρια Σοφία, μου ζήτησε ο Αποστόλης να σας καλέσω. Η Ναντία φεύγει αύριο για Κύπρο και χρειάζεται χρήματα. Επίσης, την Παρασκευή μου είπε πως πρέπει να πληρωθεί η τράπεζα.

«Γιώργος»: – Με όλο αυτό, δεν έχει μπει στο γραφείο δεκάρα τσακιστή. Ξεκατινιαστείτε! Θέλετε να καταστραφείτε; Καταστραφείτε! Θέλετε να πτωχεύσετε; Πτωχεύστε! Υπάρχουν εδώ όμως άτομα και που δουλεύουν και για τους δυο σας (ναι κυρία Σοφία, περισσότερο για τον Αποστόλη), που είναι επιστήμονες, που έχουν έξοδα, που δουλεύουν υπερωρίες που βάζουν πλάτη, λεφτά από την τσέπη τους!!! Σφίχτε τα δόντια, κάντε στην προσωπική και δικαστική σας ζωή ό,τι θελετε. ΟΜΩΣ σεβαστείτε τα άτομα που μήνες ή και χρόνια δουλεύουν για εσάς. [σσ: Υπάρχει μια φράση που δεν εμφανίζεται ολόκληρη] αυτοκρατορία που συνεπάγεται ΕΥΘΥΝΕΣ. Οι ευθύνες αυτές ξεπερνάνε ακόμα και τις πιο δύσκολες προσωπικές στιγμές. Αυτό ήταν κοινή σας απόφαση. Υπάρχουν άτομα στο γραφείο που δεν έχουν πληρωθεί. Όλοι αυτή τη στιγμή έχουμε βάλει λεφτά από την τσέπη μας για έξοδα. Σε κάποια παιδιά δεν περισσεύουν τα 100 και τα 200€. Ακόμα και οι αναβολες θελουν 100€.

[…] και η εφορία να σας ψάχνει, πού βρήκε ο καθένας σας το κάθε περιουσιακό στοιχειο και θα σας πηδήξουν. Μήπως πρέπει να στείλουμε ένα εξώδικο στα κανάλια να σταματήσουν; Το ξέρετε καλύτερα από όλους ότι τα κανάλια χέστηκαν για το καλό σας, το κακό σας, το καλό του Αποστόλη και το κακό του. Κανιβαλίζουν πάνω και στους δυο σας για τα νούμερα και για να γεμίσουν τη θεματολογία των εκπομπών τους. Με τον Αποστόλη κάντε ό,τι θέλετε, αλλά αυτό το «άρτος και θεάματα» είναι παρωδία.

Σε ό,τι αφορά στην πρόταση για κοινό εξώδικο προς τα ΜΜΕ με τον σύζυγό της, η Σοφία Πολυζωγοπούλου αρνείται κατηγορηματικά. Και ζητά από τον συνεργάτη της να ετοιμάσει κάποιο προσχέδιο εξωδίκου, έτσι ώστε να το εξετάσει και να το σκεφτεί.

Η κατάσχεση της οικίας Λύτρα

Η κατάσχεση του ακινήτου του κ. Λύτρα έγινε για το ποσό των 450.000 ευρώ «το οποίο αποτελεί μέρος της επιταχθείσης έντοκης απαίτησης της επισπεύδουσας σύμφωνα με την από 18-10-2023 επιταγή της προς πληρωμή και σύμφωνα με τις στην επιταγή αναφερόμενες διακρίσεις, ρητώς επιφυλασσόμενη για την είσπραξη του συνόλου αυτής, εντόκως, νομίμως μετά των εξόδων εκτελέσεως, έως την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση, με άλλη αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σ’ άλλον πλειστηριασμό», όπως αναφέρεται. Μάλιστα η αρχική διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών έχει εκδοθεί από τον Σεπτέμβριο του 2012.

Επισπεύδουσα είναι η Intrum ως νόμιμη διαχειρίστρια των απαιτήσεων της εταιρείας ειδικού σκοπού «VEGA I ΝΡL FINANCE DAC».

Το ακίνητο βρίσκεται στο «Πάτημα», περιοχή του Χαλανδρίου. Στην περιοχή αυτή καταγράφονται κυρίως ιδιωτικές κατασκευές λόγω του μικρού μεγέθους των οικοπέδων και συγκροτήματα μεζονετών της τελευταίας δεκαετίας καλής ποιότητας κατασκευής.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το συγκεκριμένο ακίνητο, περιλαμβάνει την υπό στοιχεία «Κατοικία Α», η οποία αποτελεί μια ενιαία οριζόντια ιδιοκτησία και απαρτίζεται από υπόγειο, ισόγειο και Α΄ όροφο, με την ύπερθεν αυτού κεραμοσκεπή, που επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική κλίμακα.

Τα χρέη

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του πλειστηριασμού, το ακίνητο κουβαλάει και εμπράγματα βάρη. Συγκεκριμένα και μέχρι τις 19/11/2023 υπήρχαν:

-Προσημείωση Υποθήκης κατά Λύτρα Απόστολου υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς για ποσό 468.000 ευρώ με ημερομηνία καταχώρησης 13.03.2006.
-Αναγκαστική Κατάσχεση κατά Λύτρα Απόστολου υπέρ VEGA I NPL FINANCE DAC για ποσό 450.000 ευρώ με ημερομηνία καταχώρησης 14.11.2023.
-Επιπλέον για μία από τις ιδιοκτησίες υπάρχει αναγκαστική κατάσχεση κατά Λύτρα Απόστολου υπέρ ΕΥΔΑΠ Α.Ε. για ποσό 1.169,64 ευρώ με ημερομηνία καταχώρισης 09.04.2019.

Μπορείς να διαβάσεις:

Στην Καψαλάκειο «μετακομίζει» το Δημοτικό Συμβούλιο για τη Λογοδοσία της δημοτικής αρχής

Post a Comment