Back
Κάμπινγκ

Κάμπινγκ Αγ. Τριάδας: Αυτοί είναι οι τρεις υποψήφιοι επενδυτές για το μικρό «Ελληνικό» της Β. Ελλάδας

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ολοκληρώθηκε εχθές, Τρίτη (13/6), το πρώτο αλλά σημαντικό μέρος του μεγάλου διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για το αποκαλούμενο «μικρό Ελληνικό» της Βορείου Ελλάδας και οι «μνηστήρες» για το οικόπεδο-φιλέτο του Δ. Θερμαϊκού είναι τρεις – Το Who is Who των διεκδικητών – Ο «χάρτης» του ακινήτου.

Στο άνοιγμα του φακέλου με τις επενδυτικές υποψηφιότητες για την αξιοποίηση του ακινήτου «Ακτή και Κάμπινγκ Αγίας Τριάδας», συνολικής έκτασης 161.456,84τ.μ., προχώρησε εχθές το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Προσφορές υπέβαλαν τα εξής σχήματα (με αλφαβητική σειρά):

 • Αντώνιος Υάκινθος
 • INNOVATION AND DEVELOPMENT M.A.E
 • MATENISA TRADING CO

Το «προφίλ» των μνηστήρων

Δύο από τις εταιρίες που εκδήλωσαν επενδυτικό ενδιαφέρον για το ακίνητο του πρώην κάμπινγκ του ΕΟΤ, ανήκουν σε Έλληνες επιχειρηματίες μεγάλης εμβέλειας, ενώ η μια είναι Γερμανο-ισραηλινών συμφερόντων.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τον γνωστό μεγαλο-επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, τον φυσίατρο Αντώνιο Υάκινθο, γνωστός από τη δημιουργία κέντρων αποκατάστασης (Υάκινθος, Ευεξία) και στυλοβάτης του Ιατρικού Τουρισμού, και τον επιχειρηματία του real estate, Gili Hirschmann, γερμανο-ισραηλιτικής καταγωγής.

MATENISA TRADING CO

Η κυπριακή εταιρία «Μatenisa Trading Co» του εφοπλιστή, επιχειρηματία και τέως ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο «τίγρης» των επιχειρήσεων, όπως αποκαλούν τον κ. Μελισσανίδη, έχει εμπειρία σε τέτοιου είδους επενδύσεις, καθώς τον Νοέμβριο του 2022 προχώρησε -και πάλι μέσω διαγωνισμού που δημοσίευσε το ΤΑΙΠΕΔ- μαζί με τον επιχειρηματία Alex Haditaghi, στην εξαγορά ενός μεγάλου ακινήτου στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας, για τη δημιουργία του τουριστικού συγκροτήματος The Hamptons Greece.

INNOVATION AND DEVELOPMENT M.A.E

Η εταιρία «Ιnnovation and Development MAE», ιδρύθηκε μόλις τον περασμένο Μάϊο, με έδρα Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με πληροφορίες της makthes.gr, είναι συμφερόντων ενός γνώριμου επενδυτή στην αγορά του real estate αλλά και του τουρισμού της Θεσσαλονίκης, του Γερμανο-ισραηλινού Gili Hirschmann, ο οποίος έχει αγοράσει το ξενοδοχείο Olympic, επί της Εγνατίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΥΑΚΙΝΘΟΣ

Η τρίτη και τελευταία προσφορά κατατέθηκε από τον Αντώνιο Υάκινθο, τον πασίγνωστο επιστήμονα φυσίατρο, ιδρυτή αρχικά του πρώτου Κέντρου Αποκατάστασης Ημερήσιας Νοσηλείας στην Ελλάδα «Υάκινθος» στον οικισμό Κωνσταντινουπολίτικα Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια του Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας «Ευεξία».

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η «Ευεξία», που λειτουργεί από το 2009 στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, μετά από επένδυση ύψους 8 εκατ. ευρώ, σχεδόν διπλασίασε τη δυναμική της, κάνοντας έτσι «άνοιγμα» στους διεθνείς ασθενείς.

Όπως γίνεται αντιληπτό από το «προφίλ» των ενδιαφερόμενων εταιριών, οι δυο από τις τρεις προσφορές στοχεύουν σε επενδύσεις τουριστικού χαρακτήρα, ενώ η τελευταία προσφορά αποσκοπεί περισσότερο στην ανάπτυξη ενός είδους τουριστικού χωριού που συνδέεται με την Υγεία.

Η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών ως προς την πλήρωση των κριτηρίων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στους όρους του διαγωνισμού δεν αναμένεται να εκκινήσει πριν το φθινόπωρο του 2024.

Ο «χάρτης» του ακινήτου: Μικτή χρήση και ζώνες ανάπτυξης

Κάμπινγκ

Το ακίνητο συνολικής έκτασης 161 τ.μ.

Για το ακίνητο «ΑΚΤΗ ΚΑΙ CAMPING ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ» έχει ήδη εκπονηθεί Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης, στο οποίο ως γενικός χωρικός προορισμός του ακινήτου ορίζεται η «μικτή χρήση» και εξειδικεύεται κατά ζώνες στην ανάπτυξη χρήσεων «Παραθεριστικού – Τουριστικού Χωριού» και «Τουρισμού – Αναψυχής».

Στην πρώτη ζώνη, σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει το ΤΑΙΠΕΔ τον περασμένο Μάρτιο, προβλέπεται η απόδοση έκτασης 4 στρεμμάτων στον Δήμο Θερμαϊκού για την ανέγερση σχολικής μονάδας (4.000τ.μ.) και, μεταξύ άλλων, η δημιουργία παραθεριστικής κατοικίας, ξενοδοχείων, εγκαταστάσεων εστίασης & αναψυχής, αθλητικών εγκαταστάσεων, κέντρων αναζωογόνησης (spa) και εμπορικών καταστημάτων.

Στη ζώνη του «Τουρισμού – Αναψυχής» προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία τουριστικών καταλυμάτων, κατοικιών, εμπορικών καταστημάτων, κοινωνικής πρόνοιας, αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων, περίθαλψης, εστίασης, κέντρων διασκέδασης και αναψυχής και στάθμευσης.

Υπενθυμίζεται, ότι ο επενδυτής υποχρεούνται να παραχωρήσει στον Δήμο Θερμαϊκού συνολικά το 50% της έκτασης του ακινήτου με ζώνη χρήσης «Τουριστικό – Παραθεριστικό Χωριό» (50.000 τ.μ.), αφού πρώτα ολοκληρώσει την κατασκευή των κοινόχρηστων υποδομών.

Μπορείς να διαβάσεις:

Κεραυνός εν αιθρία οι αιχμές Πασχαλίδου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τη ΜΑΘ

Comment(1)

 • Γαβριήλ Λαμψίδης

  14 Ιουνίου 2024

  ΟΤΑΝ
  πάσχει η κεφαλή,
  πάσχει και ολόκληρο το σώμα…
  _____
  Μέχρι την τελική έκβαση της παγκόσμιας σύρραξης,
  ο κόσμος και μέσα στον κόσμο στη χειρότερη μοίρα εμείς,
  ΔΙΟΤΙ είμαστε Έλληνες, και δεν μας αφήνουν να πάρουμε ανάσα,
  όλα όσα γίνονται στην Ελλάδα αποφασίζονται από τους επικυρίαρχους
  και εκτελούνται πιστά και με την απειλή εξαφάνισης
  από τους μπάσταρδους Έλληνες. που είναι σπαρμένοι παντού.
  _____
  Προσέξτε! Όλα όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή
  της Θεσσαλονίκης (για τους εβραίους Salonika),
  συνδέονται με την προσωρινή ονομασία των Σκοπίων
  και, όπως γίνεται αντιληπτό, δεν αφορούν επενδύσεις,
  αλλά δέσμευση ζωτικών χώρων, προς ολοκλήρωση
  της δεύτερη φάσης του εγχειρήματος,
  όταν το μισό όνομα θα γίνει ολόκληρο και η χώρα θα κοπεί στα δύο…

Post a Comment