Back
Θερμαϊκού

Δ. Θερμαϊκού: Ένα μαρτύριο…χωρίς σταγόνα – Με λάσπη «ξεδιψάνε» οι δημότες

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 4 λεπτά

Σε μείζον θέμα το φετινό καλοκαίρι έχει εξελιχθεί η υδροδότηση των νοικοκυριών του Δ. Θερμαϊκού, αφού παρουσιάζονται συχνές διακοπές, ενώ το νερό που φτάνει στις βρύσες των κατοίκων μοιάζει περισσότερο…με λάσπη – Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Θερμαϊκού.

«Γολγοθάς» χωρίς τέλος για τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Θερμαϊκού, οι οποίοι εκφράζουν έντονες ανησυχίες, βλέποντας θολό νερό να στάζει από τις βρύσες τους, ενώ παράλληλα διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται, καθώς αναγκάζονται να αγοράζουν εμφιαλωμένα νερά και να τοποθετούν φίλτρα για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Η «λειψυδρία» φέτος είναι η νούμερο ένα απειλή και για τη Δημοτική Κοινότητα Επανομής, με τις διακοπές υδροδότησης σε όλους τους οικισμούς του χωριού να είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Ο δε συνδυασμός της έλλειψης νερού με την αύξηση του πληθυσμού, λόγω της θερινής περιόδου και του τουρισμού, εντείνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα.

Ταυτόχρονα, οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή, οδηγούν σε μεγαλύτερη κατανάλωση νερού, κάτι που ενισχύει την ανασφάλεια και την αγωνία των κατοίκων όσο πλησιάζουμε στην «καρδιά» του καλοκαιριού.

Οργή και αγανάκτηση για το «λασπόνερο»

Ένας διαδικτυακός «αγώνας δρόμου» έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τις καταγγελίες των πολιτών για το λασπωμένο νερό που τρέχει κάθε τόσο από τις βρύσες τους και τις καθημερινές διακοπές υδροδότησης, όλο και να πληθαίνουν.

Βίντεο με νερό σε καφέ χρώμα να τρέχει από βρύσες στην Περαία και φωτογραφίες με ποτήρια με νερό που θυμίζουν περισσότερο…καφέ έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: Θερμαϊκού Δρώμενα

Πηγή: Θερμαϊκού Δρώμενα

Κραυγή απόγνωσης και για τη «λειψυδρία»

Η οργή ξεχείλισε και για τη «λειψυδρία» με την οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οι κάτοικοι της Επανομής. «Τι θα γίνει με το νερό; Από τις 10 το πρωί μέχρι τώρα και έπεται συνέχεια, είναι εξωφρενικό και απαράδεκτο», γράφει σε ανάρτησή της δημότης της περιοχής.

Πηγή: Κίνηση Πολιτών Επανομής

Πηγή: Κίνηση Πολιτών Επανομής

Πηγή: Κίνηση Πολιτών Επανομής

Σύμφωνα, μάλιστα, με τους κατοίκους το πρόβλημα δεν είναι φετινό. Ενώ, όπως καταγγέλλουν τόσο η ΔΕΥΑ Θερμαϊκού όσο και ο Δήμος δεν έχουν δείξει ενδιαφέρον για να λυθούν τα προβλήματα στην υδροδότηση, παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες τους.

Πηγή: Κίνηση Πολιτών Επανομής

Πηγή: Κίνηση Πολιτών Επανομής

Η έλλειψη προσωπικού και η μη πρόβλεψη δημιουργίας εκτονωτών προκαλούν διακοπές και αλλοίωση στο χρώμα λέει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Θερμαϊκού, Συμεών Γιαννακίδης, εξέδωσε τις προηγούμενες ημέρες ανακοίνωση μέσα από την επίσημη σελίδα της ΔΕΥΑΘ στο facebook με την οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους τις τελευταίες ημέρες προκύπτουν συχνά προβλήματα με το δίκτυο νερού.

Η ανακοίνωση του κ. Γιαννακίδη:

Εκκλήσεις για προσοχή και «οικονομία» από την ΔΕΥΑΘ

Μέτρα, για να μην πουν το νερό-νεράκι οι κάτοικοι του δήμου, ανακοίνωσε με τη σειρά της η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Θερμαϊκού.

Με βάση τα παραπάνω, έκκληση για τη μέγιστη δυνατή οικονομία στην κατανάλωση νερού απευθύνει η ΔΕΥΑ Θερμαϊκού σε κατοίκους και επισκέπτες, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε «λόγω της αύξησης του πληθυσμού, ενόψει της θερινής περιόδου, τα αποθέματα του νερού μειώνονται».

Μπορείς να διαβάσεις:

Thess INTEC: Εντείνονται οι εργασίες τις επόμενες 15 μέρες

Post a Comment